top of page
Art Exhibit Blog Banner(28).jpg

FREESTYLE LIBRE

16. april 2021

Zakaj zbadati, če lahko skenirate? - Novi sistem merjenja ravni glukoze.


Sistem za hitri nadzor glukoze FreeStyle Libre je namenjen preprostejšemu nadzoru ravni glukoze za paciente.

Zdaj lahko preverite ravni svoje glukoze kadarkoli in kjerkoli . Preprosto odčitajte senzor FreeStyle Libre, da bi videli trenutno raven glukoze, kam se premika trend in zadnjih osem ur neprekinjenih podatkov.


- Majhen senzor samodejno meri in stalno shranjuje dnevne in nočne vrednosti glukoze.

- Odčitki glukoze z nebolečim 1-sekundnim optičnim branjem celo skozi oblačila.

- Z vsakim skeniranjem pridobite trenutni odčitek glukoze, zadnjih 8 ur podatkov o glukozi in puščico, ki prikazuje smer v kateri se vaša glukoza giblje.

- Plavanje, tuširanje ali vadba – sistem FreeStyle Libre je zasnovan tako, da je vodoodporen in se lahko uporablja med kopanjem, tuširanjem, plavanjem in vadbo.

- Številna poročila, ki analizirajo podatke o vaši glukozi, pomagajo tako vam kot vašemu zdravniku in drugemu medicinskemu osebju pri sprejemanju odločitev o nadzoru sladkorne bolezni.

Več o sistemu FreeStyle Libre si lahko preberete tukaj.

Vprašajte pa tudi svojega diabetologa, če ste primerni kandidat za uporabo tega sistema.

freestyle Libre.JPG

MESI ABPI MD

9. april 2021

Odkrijte zamašene arterije v 1 minuti z merjenjem gleženjskega indeksa.


Najhitrejša naprava za merjenje gleženjskega indeksa na svetu.

Zakaj meriti gleženjski indeks?

Je preprosta rešitev za diagnosticiranje periferne arterijske bolezni (PAB). Zdravniki lahko brez tveganj zagotovijo zanesljiv vpogled v stanje arterij in pridobijo natančne rezultate v zelo kratkem času.

Gleženjski indeks pridobimo z zelo preprosto primerjavo krvnega tlaka v roki in nogah. Postopek je neinvaziven in neboleč.

Z napravo MESI ABPI MD postane postopek zanesljiv in objektiven, napravo pa je mogoče uporabljati celo kot presejalni pripomoček v okviru primarne zdravstvene oskrbe. Meritev gleženjskega indeksa je izjemno pomembna iz vsaj dveh razlogov:

  • Zanesljivo napoveduje zamašitev arterij v spodnjih okončinah – PAB. Zgodnje odkrivanje PAB ima še večjo težo, če upoštevamo, da se več kot 70 % obolelih ne zaveda, da ima zamašene arterije.

  • Zaradi visoke stopnje sovpadanja PAB s koronarno arterijsko boleznijo (KAB) in cerebrovaskularno boleznijo (CVB) imajo bolniki, pri katerih je odkrita PAB, večjo možnost za zgodnjo diagnozo KAB in CVB.

Več o napravi MESI ABPI MD si lahko preberete tukaj.

Zajeta slika.JPG

CEPLJENJE PROTI COVIDU-19

24. marec 2021

Covid-19 je bolezen, ki jo povzroča novi korona virus SARS-CoV-2, za katerega je značilno, da je zelo nalezljiv in se hitro širi med ljudmi. Bolezen ima lahko tudi težji potek, ki zahteva bolnišnično zdravljenje.

Novi korona virus se med ljudmi prenaša s kužnimi kapljicami, ki nastanejo ob kašljanju, kihanju, govorjenju, petju ali pospešenem dihanju okužene osebe.

Najpogosteje se okužba širi, če smo v tesnem stiku, okužbo pa lahko na druge prenesemo tudi, če jo prebolevamo brez simptomov. Okužimo se lahko tudi ob stiku z onesnaženimi površinami z izločki dihal, npr. če se onesnaženih površin dotaknemo s prsti in virus zanesemo na sluznice nosu, ust in oči.

Z novim korona virusom se lahko okužimo vsi, tako starejši kot tudi mlajši, običajno pa težje zbolijo starejši in kronični bolniki. Pri otrocih bolezen večinoma poteka blago.

Vsak od nas lahko pomembno prispeva k preprečevanju širjenja virusa. Pri tem je najpomembnejše, da upoštevamo priporočena zaščitna ravnanja: vzdržujmo medosebno razdaljo vsaj 2 m, pravilno nosimo masko, poskrbimo za higieno rok, zmanjšajmo medosebne stike z drugimi in v primeru bolezni ostanimo doma. Predvsem pa se, ko bomo na vrsti, cepimo. S tem namreč izkazujemo skrb tako zase kot tudi za vse okoli nas.


Poglejte si zloženko - Nalezimo se dobrih navad. Cepimo se.

Zajeta slika.JPG
bottom of page