top of page
dd%20slika%20za%20spletno%20stran(1)_edited.jpg

O DRUŠTVU

Društvo diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji je humanitarno društvo, ki deluje v javnem interesu. Poslanstvo našega društva je ozavestiti ljudi o sladkorni bolezni in življenju z njo, preprečiti njen nastanek, kjer to še ni prepozno in omogočiti ljudem, ki že imajo sladkorno bolezen bolj kakovostno, zdravo in polno življenje. Društvo deluje na področju občin Litija in Šmartno pri Litiji. V društvu je trenutno včlanjenih preko 400 članov, vendar ocenjujemo, da je diabetičnih bolnikov v  obeh občinah bistveno več. Zato si želimo v svoje vrste s pomočjo izobraževanja o življenju s sladkorno boleznijo privabiti čim več novih članov.

Delamo predvsem na naslednjih programih:

« Izvajamo meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka, trigliceridov in holesterola. Meritve potekajo vsako prvo sredo v mesecu v društveni pisarni, skozi leto pa jih izvajamo tudi na drugih območjih, npr. KGZ Litija in Šmartno, na obeh občinah, v Lekarni Litija in Zdravstvenem domu, na medgeneracijskem festivalu, Litijskem teku ipd.

« Vsak četrtek organiziramo pohode po bližnji in daljni okolici oziroma po vsej Sloveniji.

« Organiziramo različne učne in ustvarjalne delavnice na katerih izdelujemo unikatne ročne izdelke iz gline, umetnih mas, lesa, papirja, blaga ipd; izdelujemo vizitke, nakit, posode, vaze, lesene zabojčke, slike, figurice, male prte, sveče, rožice, venčke…

« Dvakrat v letu za naše člane organiziramo tudi edukativno okrevanje na morju in v toplicah.

« V zimskem in spomladnem času naše člane obiskujemo na domu.

« Društvo skozi vse leto organizira veliko različnih predavanj za vse občane ter občanke občin Litija in Šmartno pri Litiji.

« Izvajamo tedensko telovadbo, razgibavanje in plavanje ter vadbo v bazenu.


DOBRODOŠLI VSI, KI BI SE NAŠEMU DRUŠTVU RADI PRIDRUŽILI, BODISI KOT PROSTOVOLJCI ALI KOT NAŠI ČLANI.

morda vas zanima tudi:

predsednica

organi društva

program društva

zgodovina društva

kaj je diabetes

pogosta vprašanja

O DRUŠTVU: About Us
bottom of page